Els dimecres parlarem d’instruments / Los miércoles hablaremos de instrumentos

–       Trompa: En aquests instruments, l’altura del so es modifica per la pressió dels llavis de l’instrumentista i allargant o escurçant el tub mitjançant la vara, els cilindres o els pistons.

  • Actualment és un tub cònic de metall gairebé de cinc metres enrotllat entre si mateix en forma d’espiral i que s’eixampla gradualment fins al pavelló o campana.
  • Des de l’any 1815, en què se li va aplicar el mecanisme de pistons, la trompa es va fer cromàtica guanyant amb això en possibilitats d’interpretació.
  • La bellesa de la seva sonoritat, la dolçor sensual i el misteri que comporta la seva sensació de llunyania són un regal en mans d’un bon intèrpret.

/

–       Trompa: En estos instrumentos, la altura del sonido se modifica por la presión de los labios del instrumentista y alargando o acortando el tubo mediante la vara, los cilindros o los pistones.

  • Actualmente es un tubo cónico de metal casi de cinco metros enrollado entre sí mismo en forma de espiral y que se ensancha paulatinamente hasta el pabellón o campana.
  • Desde el año 1815, en que se le aplicó el mecanismo de pistones, la trompa se hizo cromática ganando con ello en posibilidades de interpretación.
  • La belleza de su sonoridad, la dulzura sensual y el misterio que conlleva su sensación de lejanía son un regalo en manos de un buen intérprete.


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada