Breu cronologia del pop i el rock / Breve cronología del pop y el rock, 8

1968: Els Beatles viatgen a l’Índia per iniciar-se en les tècniques de la meditació transcendental. Té lloc el primer Hyde Park Festival gratuït, amb la participació de Pink Floyd i Jethro Tull.

1969: Led Zeppelin llança al mercat el seu primer àlbum titulat Led Zeppelin. Paul McCartney es casa amb Linda Eastman, John Lennon fa el mateix amb Yoko Ono i en retorna la condecoració de l’Ordre de l’Imperi Britànic a Buckingham Palace. Els Who llancen la seva òpera-rock Tommy. Blind Faith, el primer <<supergrup>> (integrat per Eric Clapton, Ginger Baker, Stevie Winwood i Ric Grech) toca a Hyde Park. Mor Judy Garland. Els Rolling Stones actuen a Hyde Park després de la mort de Brian Jones. El festival de Woodstock congrega a 400.000 fans. Al festival gratuït de Altamont, organitzat pels Rolling Stones, es produeix una agressió per part de Hell ‘s Angels que es salda amb la mort d’una persona del públic.

1970: Moren Jimi Hendrix i Janis Joplin. Els Beatles es separen. El programa Soul Train apareix a la televisió dels Estats Units, la seva influència és decisiva per a la difusió de nous balls, tendències i modes en l’Amèrica negra (la CBS TV compra els drets de sindicació el 1973).

/

1968: Los Beatles viajan a la India para iniciarse en las técnicas de la meditación transcendental. Tiene lugar el primer Hyde Park Festival gratuito, con la participación de Pink Floyd y Jethro Tull.

1969: Led Zeppelin lanza al mercado su primer álbum titulado Led Zeppelin. Paul McCartney contrae matrimonio con Linda Eastman; John Lennon hace lo propio con Yoko Ono y devuelve su condecoración de la Orden del Imperio Británico a Buckingham Palace. Los Who lanzan su ópera-rock Tommy. Blind Faith, el primer <<supergrupo>> (integrado por Eric Clapton, Ginger Baker, Stevie Winwood y Ric Grech) toca en Hyde Park. Muere Judy Garland. Los Rolling Stones actúan en Hyde Park tras la muerte de Brian Jones. El festival de Woodstock congrega a 400.000 fans. En el festival gratuito de Altamont, organizado por los Rolling Stones, se produce una agresión por parte de Hell’s Angels que se salda con la muerte de una persona del público.

1970: Fallecen Jimi Hendrix y Janis Joplin. Los Beatles se separan. El programa Soul Train aparece en la televisión de Estados Unidos; su influencia es decisiva para la difusión de nuevos bailes, tendencias y modas en la América negra (la CBS TV compra los derechos de sindicalización en 1973).