Breu cronologia del pop i el rock / Breve cronología del pop y el rock, 14

  • 1991: La cançó <<Everythig I do (I do it for you)>> de Bryan Adams aconsegueix el n.º 1 i es manté en aquesta posició durant setze setmanes a Regne Unit, i ho és també en altres 17 països. El vídeo del tema <<Smells like Teen Spirit>> de la banda Nirvana és el videoclip més programat en tota la MTV Europe.
  • 1992: El disc Ropin’ the Wind de Garth Brooks és el primer àlbum de música country que aconsegueix encapçalar les llistes de pop nord-americanes. Les vendes dels CD superen a la dels cassets.
  • 1993: Dogstylede Snoop Doggy Dogg és el primer àlbum amb el qual un debutant irromp en les llistes del Billvoard i aconsegueix el n.º 1.
  • 1994: Kurt Cobain es suïcida. M.People llança al mercat Bizarre Fruit, que es converteix en l’àlbum de música dansi més venut (i a dia d’avui ho segueix sent). L’àlbum Julio de Julio Iglesias surt al mercat i ven 200 milions de còpies a tot el món. El govern britànic aprova la llei Criminal Justice and Public Order Act, amb la intenció de posar fre a les raves il·legals i controlar la música que empra ritmes repetitius.

/

  • 1991: La canción <<Everythig I do (I do it for you)>> de Bryan Adams alcanza el n.º 1 y se mantiene en esa posición durante dieciséis semanas en Reino Unido, y lo es también en otros 17 países. El vídeo del tema <<Smells like Teen Spirit>> de la banda Nirvana es el videoclip más programado en toda la MTV Europe.
  • 1992: El disco Ropin’ the Wind de Garth Brooks es el primer álbum de música country que consigue encabezar las listas de pop norteamericanas. Las ventas de los CD superan a la de los casetes.
  • 1993: Dogstylede Snoop Doggy Dogg es el primer álbum con el que un debutante irrumpe en las listas del Billvoard y alcanza el n.º 1.
  • 1994: Kurt Cobain se suicida. M.People lanza al mercado Bizarre Fruit, que se convierte en el álbum de música dance más vendido (y a día de hoy lo sigue siendo). El álbum Julio de Julio Iglesias sale al mercado y vende 200 millones de copias en todo el mundo. El gobierno británico aprueba la ley Criminal Justice and Public Order Act, con la intención de poner freno a las raves ilegales y controlar la música que emplea ritmos repetitivos.