Els Dijous parlem dels compositors / Los Jueves hablamos de los compositores

–       Claude Debussy (1862-1918)

  • Va néixer el 22 d’agost de 1862, al poble de Saint-Germain-en-Laye (França). Els seus pares eren Manuel Achille i Victorine, de soltera Manoury. En 1870 va començar a estudiar música amb un professor italià, Jean Cerruti. Amb només deu anys, va ser admès en el conservatori de música de París, on va estudiar fins a 1882. No va collir cap premi important fins a 1884, que va guanyar el prestigiós premi de Roma amb la cantata El fill pròdig.

La Societat Nacional de la Música en 1893 acull la seva estrena de l’òpera La demoiselle élue, amb llibret de Catulle Mendès. En 1904 va ser condecorat com Cavaller de la Legió d’Honor, una distinció que va acceptar únicament per satisfer el desig dels seus pares.

Als seus 37 anys, Debussy havia aconseguit la fama i la felicitat. En 1909 va ser nomenat membre vitalici del consell superior del conservatori de París. Va ser llavors quan li van diagnosticar un càncer de còlon.

El 15 de maig s’estrena en el Théâtre des Champs-Élysées el ballet Jeux, a càrrec de la companyia dels Bakkets Russos, amb adreça de Pierre Mounteux.

Finalment, el 25 de març de 1918 mor al seu apartament parisenc, en l’avinguda del Bois de Boulongne. Tres dies després va rebre sepultura cristiana en el cementiri de Père Lachaise.

/

–       Claude Debussy (1862-1918)

  • Nació el 22 de agosto de 1862, en el pueblo de Saint-Germain-en-Laye (Francia). Sus padres eran Manuel Achille y Victorine, de soltera Manoury. En 1870 comenzó a estudiar música con un profesor italiano, Jean Cerruti. Con apenas diez años, fue admitido en el conservatorio de música de París, donde estudió hasta 1882. No cosechó ningún premio importante hasta 1884, que ganó el prestigioso premio de Roma con la cantata El hijo pródigo.

La Sociedad Nacional de la Música en 1893 acoge su estreno de la ópera La demoiselle élue,

con libreto de Catulle Mendès. En 1904 fue condecorado como Caballero de la Legión de Honor, una distinción que aceptó únicamente para satisfacer el deseo de sus padres.

A sus 37 años, Debussy había alcanzado la fama y la felicidad. En 1909 fue nombrado miembro vitalicio del consejo superior del conservatorio de París. Fue entonces cuando le diagnosticaron un cáncer de colon.

El 15 de mayo se estrena en el Théâtre des Champs-Élysées el ballet Jeux, a cargo de la

compañía de los Bakkets Rusos, con dirección de Pierre Mounteux.

Finalmente, el 25 de marzo de 1918 fallece en su apartamento parisense, en la avenida del

Bois de Boulongne. Tres días después recibió sepultura cristiana en el cementerio de Père Lachaise.