Breu cronologia del pop i el rock / Breve cronología del pop y el rock, 6

28/11/2011

1964 – Els Beatles apareixen en el Ed Sullivan Show. Els seus temes Love Me Do i She Loves You aconsegueixen el n.º 1 a Estats Units. John Lennon publica In His Own Write, una col·lecció dels seus dibuixos i els seus relats. S’estrena A Hard Day’s Night, la primera pel·lícula dels Beatles. Els Beatles toquen en el New York’s Shea Stadium, amb una assistència multitudinària de 55.600 persones, rècord mundial absolut. Reben el MBE de mans de la reina (són condecorats amb l’Ordre de l’Imperi Britànic). Els Rolling Stones apareixen en el Ed Sullivan Show. Les emissores pirates Ràdio London i Radio Caroline inicien les seves transmissions. El cantant country Jim Reeves mor en un accident d’aviació. Poc temps després vuit dels seus discos sopan la llista del UK encara surt setmanalment. Robert Moog comercialitza el seu sintetitzador.

1965 – L’àlbum Otis Blue de Otis Redding surt al mercat. Dylan és esbroncat en el Newport Folk Festival i en molts altres concerts per haver-se passat a l’elèctric. Rep idèntic acolliment quan a l’any següent surt de gira per Regne Unit.

/

1964 – Los Beatles aparecen en el Ed Sullivan Show. Sus temas Love Me Do y She Loves You alcanzan el n.º 1 en Estados Unidos. John Lennon publica In His Own Write, una colección de sus dibujos y sus relatos. Se estrena A Hard Day’s Night, la primera película de los Beatles. Los Beatles tocan en el New York’s Shea Stadium, con una asistencia multitudinaria de 55.600 personas, récord mundial absoluto. Reciben el MBE de manos de la reina (son condecorados con la Orden del Imperio Británico). Los Rolling Stones aparecen en el Ed Sullivan Show. Las emisoras piratas Radio London y Radio Caroline inician sus transmisiones. El cantante country Jim Reeves muere en un accidente de aviación. Poco tiempo después ocho de sus discos sopan la lista del UK todavía sale semanalmente. Robert Moog comercializa su sintetizador.

1965 – El álbum Otis Blue de Otis Redding sale al mercado. Dylan es abucheado en el Newport Folk Festival y en otros muchos conciertos por haberse pasado a lo eléctrico. Recibe idéntica acogida cuando al año siguiente sale de gira por Reino Unido.