Programa de ma III temporada d’òpera a l’ESMUT

Per descarregar: Programa de ma III temporada d’òpera a l’ESMUT 2014-2015

Des que a Florència l’any 1600 es va estrenar Euridice, d’Ottavio Rinuccini, fins els nostres dies, l’òpera ha format part del nostre patrimoni cultural. Serà a partir de 1637 quan podem observar dues formes diferents d’entendre i percebre el teatre musical. D’una banda, l’òpera per a la cort, destinada a la celebració, a honorar alguna circumstància dinàstica o de caràcter diplomàtic, l’objetiu de la qual era realçar i alabar, a més d’ésser una demostració de poder per part d’aquell que oferia l’espectacle. D’altra banda, l’òpera empresarial, que, en paraules de Lorenzo Bianconi, “és un esdeveniment per a molts, repetible”, és a dir, que pretèn arribar al màxim de públic possible.
En aquesta tercera temporada d’òpera a l’Esmut, volem que, com a cortesans, us sentiu exclussius i, al mateix temps, partíceps de l’espectacle per a molts, atès que les dues circumstàncies formen part de la història de l’òpera.
La manifestació operística no és ni més ni menys, com qualsevol activitat artística, que un reflex de la història de la nostra societat.

Carlos Salazar

Director