Els Dijous parlem dels compositors / Los Jueves hablamos de los compositores

01/12/2011

Sabies que... durant la primera part del segle XVII italià va sobresurti la figura de Claudio Monteverdi (Cremona, 1567-Venecia, 1643). En 1590 va ser “tañedor” de viola i en 1602 mestre de capella en la cort de Mantua.

Va ser dels primers en adoptar el baix continu i l’ús de les veus soles en els madrigals polifònics, singularment tardà a la monodia de cambra. Amb motiu dels carnavals en Mantua, en l’any 1607 va posar música a un llibret de Alessandro Striggio (La faula d’Orfeu), considerant-se una de les primeres operes de la història.

/

¿Sabías que… durante la primera parte del siglo XVII italiano sobresalió la figura de Claudio Monteverdi (Cremona, 1567-Venecia, 1643). En 1590 fue tañedor de viola y en 1602 maestro de capilla en la corte de Mantua.

Fue de los primeros en adoptar el bajo continuo y el uso de las voces solistas en los madrigales polifónicos, singularmente tardío en la monodia de cámara. Con motivo de los carnavales en Mantua, en 1607 puso música a un libreto de Alessandro Striggio (La fábula de Orfeo), considerándose una de las primeras óperas de la historia.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada