Els dilluns parlem d’educació XII / Los lunes hablamos de educación XII

 

El metacurrículum

Podem identificar el metacurrículum com aquells coneixements no inclosos en les assignatures i que són d’ordre superior.

                Què significa coneixement d’ordre superior?

  • El coneixement sobre com obtenir coneixement i comprensió.
  • El coneixement sobre com pensar correctament.
  • La familiaritat amb les idees com ara hipòtesi i prova.
  • El coneixement sobre el que significa prova en l’entorn de cada assignatura.

El coneixement d’ordre superior es refereix, per tant, a com s’organitzen els coneixements en l’assignatura que es tracti i a com pensem i aprenem. El currículum ordinari s’ocupa del contingut convencional i rares vegades toca el metacurrículum, que és una altra classe de contingut en el qual l’alumne i les assignatures són tractats des d’una perspectiva superior.

El metacurrículum inclou l’habilitat de memoritzar, de manera que s’ocupa directament de la retenció del coneixement. Atén l’organització conceptual de les assignatures i del pensament, de manera que s’ocupa directament de la comprensió. I en incloure a més la transferència de l’aprenentatge, s’ocupa directament de l’ús actiu del coneixement.

/

El metacurrículum

                Podemos identificar al metacurrículum como aquellos conocimientos no incluidos en las asignaturas y que son de orden superior.

                ¿Qué significa conocimiento de orden superior?

  • El conocimiento acerca de cómo obtener conocimiento y comprensión.
  • El conocimiento acerca de cómo pensar correctamente.
  • La familiaridad con las ideas tales como hipótesis y prueba.
  • El conocimiento acerca de lo que significa prueba en el entorno de cada asignatura.

El conocimiento de orden superior se refiere, por tanto, a cómo se organizan los conocimientos en la asignatura que se trate y a cómo pensamos y aprendemos. El currículum ordinario se ocupa del contenido convencional y raras veces toca el metacurrículum, que es otra clase de contenido en el cual el alumno y las asignaturas son tratados desde una perspectiva superior.

El metacurrículum incluye la habilidad de memorizar, de modo que se ocupa directamente de la retención del conocimiento. Atiende a la organización conceptual de las asignaturas y del pensamiento, de modo que se ocupa directamente de la comprensión. Y al incluir además la transferencia del aprendizaje, se ocupa directamente del uso activo del conocimiento.


Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada